Een publiek kladblok over de kansen om met Internet en andere nieuwe media de democratie te versterken.

maandag, augustus 21, 2006

Geld voor e-government een verspilling?

Althans dat kopt Binnenlands Bestuur. De Twentse professor Jan van Dijk heeft onderzoek gedaan onder een groep burgers, digitaalvaardigen en digibeten. Ze kenden sites niet, gebruikten slechts een klein deel van de mogelijkheden of konden hun weg niet vinden. Binnenlands bestuur vindt onbekendheid van 70% van de overheidsdiensten de kop 'verspilling' waard. Daar is niet iedereen het mee eens.
Ik ben benieuwd of dit eenr resultaat is uit het onderzoeksprogramma ICT en Overheidsprogramma's.

Het onderzoek wordt pas in het najaar gepubliceerd, dus meer lezen kan vooralsnog alleen bij Binnenlands Bestuur.

Update 22-8-6: Tubantie had er eind juli ook een bericht over. Daarin wordt ook weer eens aandacht gevraagd voor de digitale kloof. We zijn een van de landen met het hoogste Internettoegang, maar Jan van Dijk vraagt al tijden aandacht voor vaardigheden en gebruik. Er zijn minder mensen die last hebben van de digitale kloof, maar zij die dat wel doen voelen het sterker. De kloof wordt dus niet groter maar wel dieper. (linktip: Anonyous).

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Excuze moi, maar dat onderzoek is in 2002 al uitgevoerd. Is dit een herhalingsonderzoek, voortbordurend op het onderzoek van 2002 dat dan als nulmeting wordt gepresenteerd?

22 augustus, 2006 14:21

 
Blogger Steven said...

Beste Anonymous,

Ben bang dat ik je niet begrijp: het onderzoek waar Binnenlands Bestuur over schrijft moet nog uitkomen en het onderzoeksprogramma waar Van Dijk leiding aan geeft loopt nog steeds, afgaande op de site.

22 augustus, 2006 14:26

 

Een reactie posten

<< Home